Suomussalmi – Finland – Europe

nordic talc logo

Suomussalmelta, Suomesta, sieltä me tulemme

Euroopan laidalta, silti läheltä. Parin tunnin matkan päässä Oulusta, josta aukeaa meritie maailmalle. Tänne on rakennettu tiet ja vakaus, täällä on helppo ja turvallista toimia.

Tehdas on kokenut monta muodon­muutosta – vuolukiven louhinta alkoi jo vuonna 1999

Olemme oppineet elämään luonnon kanssa ja kunnioit­tamaan sitä

Vastuullisuus on arkista huolehtimista asioista

talkki talkin käyttäminen

Muodonmuutos, metamorfoosi

Metamorfoosi synnytti vuolukiven vuosimiljardeja sitten mannerlaattojen myllerryksessä. Tummasta oliviinirikkaasta kivestä syntyi harmaa vuolukivi, joka koostuu pääosin talkista ja magnesiitista. Talkki on maailman pehmein mineraali, jolla on monia ainutlaatuisia ominaisuuksia ja sen myötä monia käyttökohteita meidän kaikkien arjessa.

Vuolukiven louhinta ja tuotanto Suomussalmen Saarikylällä alkoivat vuonna 1999 ja Kivikankaan vuolukivestä on valmistettu lukemattomia uuneja, takkoja ja kamiinoiden verhouksia. Tehdas on kokenut tänä aikana monta pientä muodonmuutosta, kun sen tuotantoa on kehitetty vastaamaan kysyntää.

Nyt olemme uuden muodonmuutoksen kynnyksellä. Meillä Nordic Talcilla on tavoite: jatkaa Suomussalmen vuolukivilouhoksen ja –tehtaan toimintaa modernina, hiilineutraalia ja jäljitettävää talkkia tuottavana laitoksena. Haluamme turvata työn jatkumisen ja turvata sen, että voimme yhdessä rakentaa parempaa tulevaisuutta, joka koostuu työstä ja toimeentulosta, puhtaasta elinympäristöstä, ja vastuusta yhteisestä tulevaisuudesta. Maan antimia tarvitaan ilmastonmuutoksen hillitsemiseen ja luontokadon ehkäisyyn, ja me voimme tehdä sen vastuullisesti.

Hiljainen kansa

Me kainuulaiset olemme Hiljainen Kansa, olemme oppineet elämään maisemamme keskellä. Sitkeällä työllä olemme selvinneet ja menestyneet, uskoneet enemmän tekemiseen kuin puhumiseen. Oppineet elämään luonnon kanssa ja kunnioittamaan sitä. Siksi, ”huoli”.

manufacturing talc
talc industy

Huoli

”Pidä siitä huoli”, huoli on huolenpitoa, vastuuta siitä, mikä meille on tehtäväksi annettu. Vastuullisuus on arkista huolehtimista asioista. Pidämme huolta työntekijöistämme, elämme naapureita kunnioittaen ja teemme sen minkä lupaamme.