Suomussalmen talkkihankkeen info- ja keskustelutilaisuus 15.8.2023 sekä asukas- ja sidosryhmäkysely

Nordic Talc Oy järjestää info- ja keskustelutilaisuuden 15.8.2023 klo 17:00 alkaen Tulikiven Suomussalmen tehtaalla, osoitteessa Saarikyläntie 26 A, 89920 Ruhtinansalmi. Tilaisuuteen voi osallistua myös etänä, osallistumisohjeet ja linkin saa ilmoittautumalla 14.8.2023 klo 16 mennessä osoitteeseen: erkki.kuronen@nordictalc.fi.

Nordic Talcin tavoitteena on muuttaa Suomussalmen vuolukivitehdas talkintuotantolaitokseksi. Hankkeen ympäristövaikutusten arviointiselostuksen laadinta on käynnissä. Osana hankkeen sosiaalisten vaikutusten arviointia järjestämme asukas- ja sidosryhmäkyselyn, jolla kartoitamme alueen asukkaiden ja muiden sidosryhmien näkemyksiä hankkeesta ja sen vaikutuksista. Kysely toteutetaan verkkokyselynä ja se avautuu vastattavaksi 15.8.2023 ja on auki 3.9.2023 saakka. Linkki kyselyyn tulee www.nordictalc.fi -verkkosivujen etusivulle.

TERVETULOA KESKUSTELEMAAN JA OSALLISTUMAAN

Uutisia

Nordic Talc ja Kajave sopimukseen voimajohtoyhteyden suunnittelusta

Nordic Talc Oy ja Kajave Oy ovat sopineet uuden voimajohtoyhteyden suunnittelun aloittamisesta. Uusi voimajohtoyhteys mahdollistaa Nordic Talc:n tuotannon tarvitseman tehon. Samalla se vahvistaa Ylä-Kainuun jakeluverkkoa ja mahdollistaa myös muun elinkeinotoiminnan, matkailun ja vihreän siirtymän hankkeiden kehittämisen alueella.

Lue lisää »

ELY-keskuksen tukema selvitystyö edisti Suomussalmen talkkihanketta

Tulikivi Oyj on toteuttanut ”Selvitys Haaposen esiintymän geologiasta ja geotekniikasta sekä mineraalin käytettävyydestä valittujen tuotteiden valmistukseen teollisessa mittakaavassa” -hankkeen, johon se on saanut yrityksen kehittämisavustusta Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskukselta. Saatu avustus on ollut erittäin merkittävä hankkeen eteenpäin viemisessä.

Lue lisää »