Suomussalmen talkkihankkeeseen 1,6 miljoonan euron T&K-laina Business Finlandilta

TULIKIVI OYJ LEHDISTÖTIEDOTE 14.3.2023 KLO 15:00

Business Finland on myöntänyt 1,6 miljoonan euron T&K-lainan Tulikivi Oyj:lle ”Hiilineutraali talkkikaivos ja -prosessi” -hankkeen rahoitukseen. Hanke on osa kokonaisuutta, jossa Tulikivi ja sen täysin omistama tytäryhtiö Nordic Talc Oy pyrkivät muuttamaan Suomussalmen vuolukivitehtaan talkintuotantolaitokseksi ja varmistamaan talkkivarantojen teollisen hyödyntämisen, joko yhtiön itsensä tai kolmannen toimesta. Hankkeen kesto on vuoden 2025 loppuun saakka, ja hankkeen johtajana toimii Nordic Talc Oy:n toimitusjohtaja Erkki Kuronen.

”Hiilineutraali talkkikaivos ja -prosessi” -hankkeen tavoitteena on kehittää louhinta- ja rikastusprosessi, joka mahdollistaisi hiilineutraalin tuotannon. Sen lisäksi hankkeessa selvitetään talkin tuoteominaisuuksien vaihtelu, ja kehitetään energiatehokkaat hienojauhatustekniikat eri käyttökohteisiin soveltuville talkkituotteille. Talkkituotteille tehdään käyttäjien edellyttämät todentamiset ja tuotetestaukset. Osana hanketta selvitetään lisäksi tuotannon sivutuotteiden hyödyntämismahdollisuudet.

Hankkeen tavoitteena on kehittää tulevaisuuden talkintuotantolaitos, joka vastaa 2030-luvun vaatimuksiin. Tulikivi haluaa olla edelläkävijänä mahdollistamassa, että asiakkaiden vastuullisuustavoitteita voidaan tulevaisuudessa tukea tarjoamalla hiilineutraaleja, jäljitettäviä ja laadukkaita talkkituotteita. Myönnetty T&K-laina mahdollistaa aikaisempaa vahvemman kehityspanoksen näiden tavoitteiden saavuttamiseen ja hankkeen edistämiseen.

TULIKIVI OYJ
Lisätietoja: toimitusjohtaja Heikki Vauhkonen, 0207 636 555

talkki

Uutisia

Nordic Talc ja Kajave sopimukseen voimajohtoyhteyden suunnittelusta

Nordic Talc Oy ja Kajave Oy ovat sopineet uuden voimajohtoyhteyden suunnittelun aloittamisesta. Uusi voimajohtoyhteys mahdollistaa Nordic Talc:n tuotannon tarvitseman tehon. Samalla se vahvistaa Ylä-Kainuun jakeluverkkoa ja mahdollistaa myös muun elinkeinotoiminnan, matkailun ja vihreän siirtymän hankkeiden kehittämisen alueella.

Lue lisää »

ELY-keskuksen tukema selvitystyö edisti Suomussalmen talkkihanketta

Tulikivi Oyj on toteuttanut ”Selvitys Haaposen esiintymän geologiasta ja geotekniikasta sekä mineraalin käytettävyydestä valittujen tuotteiden valmistukseen teollisessa mittakaavassa” -hankkeen, johon se on saanut yrityksen kehittämisavustusta Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskukselta. Saatu avustus on ollut erittäin merkittävä hankkeen eteenpäin viemisessä.

Lue lisää »