Nordic Talc Oy on hyväksytty UN Global Compact -jäseneksi

Nordic Talc Oy on hyväksytty jäseneksi United Nations Global Compact -yritysvastuualoitteeseen, joka on vapaaehtoinen viitekehys vastuullisten liiketoimintakäytäntöjen kehittämiseen, toteuttamiseen ja julkistamiseen.

UN Global Compact haastaa yritykset kaikkialla maailmassa kehittämään toimintaansa ja strategiaansa Global Compactin kymmenen periaatteen mukaisesti ihmisoikeuksien, työolojen, ympäristönsuojelun ja lahjonnan ehkäisyn aloilla. Lisäksi se tukee yrityksiä YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden (the Sustainable Development Goals, ”SDGs”) avulla. UN Global Compact perustettiin vuonna 2000 ja se on maailman suurin yritysvastuualoite ja mukana on yli 15 000 yritystä ja yli 3 000 muuta organisaatiota yli 160 maassa sekä yli 70 paikallisessa organisaatiossa.

”Olemme iloisia liittyessämme aloitteeseen ja UN Global Compact Network Finlandiin ja näemme sen tärkeänä askeleena kohti entistä vastuullisempaa yritystoimintaa, ja se auttaa meitä toimimaan vastuullisuuslupauksemme mukaisesti kestävämmän, reilumman, ja tasa-arvoisemman tulevaisuuden hyväksi.”, toteaa toimitusjohtaja Erkki Kuronen.

responsibility, talkin tuottaminen vastuullisesti

Uutisia

Nordic Talc ja Kajave sopimukseen voimajohtoyhteyden suunnittelusta

Nordic Talc Oy ja Kajave Oy ovat sopineet uuden voimajohtoyhteyden suunnittelun aloittamisesta. Uusi voimajohtoyhteys mahdollistaa Nordic Talc:n tuotannon tarvitseman tehon. Samalla se vahvistaa Ylä-Kainuun jakeluverkkoa ja mahdollistaa myös muun elinkeinotoiminnan, matkailun ja vihreän siirtymän hankkeiden kehittämisen alueella.

Lue lisää »

ELY-keskuksen tukema selvitystyö edisti Suomussalmen talkkihanketta

Tulikivi Oyj on toteuttanut ”Selvitys Haaposen esiintymän geologiasta ja geotekniikasta sekä mineraalin käytettävyydestä valittujen tuotteiden valmistukseen teollisessa mittakaavassa” -hankkeen, johon se on saanut yrityksen kehittämisavustusta Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskukselta. Saatu avustus on ollut erittäin merkittävä hankkeen eteenpäin viemisessä.

Lue lisää »